onsdag 28. juli 2010

Ystesteinene



I dag var det 7 dykkere på kaia, så Rolleif greide å telle dem selv uten hjelp denne gangen.
Yngve hadde en fantastisk plan, vi skulle dykke ved Ystesteinene på en litt annen plass en det vi pleier. Peder ble igjen utpekt som båtfører, han takket for tillitten med å prøve å senke et par båter med hekksjøen. Røykerene om bord ble plassert fremst i bauen og ble behørlig mobbet for uvanen.

Vi ankret opp og sendte ut første dykkepar, de kom opp etter 45 min langt fra båten og ropte og skreik et eller annet for så å gå ned igjen. Siste dykkepar gikk i, på veien møtte de første dykkerpar. En av dykkerene registrerte ikke dette, noe som visst var veldig gøy for alle de andre, han får sikkert høre dette i laannngg tid fremover. Sikkert greit å bidra med noe nytt, da den med glidelåsen begynner å bli litt gammel. Vi ble sendt i en bestemt retning og der kom vi inn i en lang kløft som var fylt med vrakrester, sansynligvis fra Henrik Danica. Større skrogdeler, veiv, vinsjer, rørdeler og mye annet, her blir det nok flere dykk. ( Hvis vi finner igjen plassen da)


En fantastisk fin tur med et flott funn.


Ps Beklager sent innlegg, Yngve sin skyld, en hard kombinasjon av fotturer og pubturer.

2 kommentarer:

  1. Selvfølgelig finner vi plassen igjen.
    Og den båten må da tåle såpass sjø,den fløyt like fint etterpå.
    Peder

    SvarSlett
  2. Bra Peder, trenger litt avlastning som hekksjøversting.

    Mindre bra er at man får all slags pepper hvis man bommer litt på returen en sjelden gang, mens når man som på Onsdag hever kompassdykking til et nytt nivå, og samtidig navigerer rett inn i nye vrakdeler, så blir prestasjonen forbigått på det mest hjerteløse.

    SvarSlett