lørdag 2. april 2011

Vestre Langøy





Syv dykkere møtte på brygga for å få med seg det første aprildykket i 2011. Da noen av oss hadde tatt både nitrox- og blenderkurs bare noen dager tidligere, lå det ann til å bli en dykkelogg med spredte oksygenprosenter, TOD, MOD og andre ting... Sikten over vann så ikke ut til å være allverdens, da vi ikke så innseilingen til havna engang. Så fort båtfører hadde slått på VHF, ringte mobilen for første oppdrag.

Ryktene sa en båt hadde kjørt ned grønn stake i håøysundet, og vi navigerte oss frem for å sjekke. Som bilde viser, kunne jo mye tyde på at dette ikke bare var et rykte. Klubbdykk ble vurdert til å omfatte redning av nedkjørt seilingsmerke, men grunnet endel strøm i sundet kombinert med tett tåke, ble dette lagt til side.

På vei ut mot neste dykkemål, gikk diskusjonen livlig ang sikkerhetstiltak i tåke, kombinert med sjø, strøm og andre farlige ting. Det var da Svein kom med enda et av sine mange lyse innspill.....vrakdykk på Vestre Langøy.... Jakob og Svein viste hvor vraket lå, så dette bare måtte gå bra.... Trygt fortøyd "rett over vraket", gikk det eldste dykkeparet i vannet først. Par nummer to fulgte like etter, og spenning hos de tre som var igjen steg mot nye høyder. Planen var at de som fant vraket, skulle sende opp markeringsbøye. Par to startet nok noe opptimistisk, da de aldri tok med seg bøyen ned engang. Men da bøyen tilslutt forsvant under vann når de nådde 20m, hadde vi en hvis aning om at de ikke hadde funnet vraket. Dykkepar en kom opp og kunne meddele at de hadde funnet vraket!!!??????......?????....?..... Var dette til å stole på????? Siste par gikk i vannet og fulgte anvisningene fra postsomatisk avdeling i FrøyaIII. Ikke fant vi noe vrak, sikten ga flashback til tidligere dykk ved Berghøydene. Ikke overraskende fant vi ikke noe vrak...

Vel tilbake på overflaten var det store spørsmålet om klubbens vrakjegere kun prøvde å skryte på seg vrakfunn for å redde noe av æren, eller om de faktisk hadde sett vraket. Dette spørsmålet vil vi nok aldri få svar på... Men alt i alt var det nok en fantastisk dag på sjøen med en flott gjeng ivrige dykkere.


Med de beste hilsner fra båtfører og dykkelder yngve

2 kommentarer:

  1. YNGVE da... de voksne på postsomatisk , luft og 50% ekkoting. tuller ikke med funn av VRAK.

    "Jenny" på 40 fot ble senket her på 1900 tallet


    Hilsen nestsjefs pelemakken
    Jakob

    SvarSlett
  2. Nei-nei, nå må dere ikke blande igjen, geriatrisk er fremmedordet som skal brukes her.

    SvarSlett