lørdag 12. juli 2014

Ystesteinen

Dagens dykk var planlagt til Ystesteinen å der ble det tidenes dykk for flere av de 7 dykkerene.
Vi anket opp i nordre "bukt" i le av litt sjø som sto på. Rett sørfra.

Første par uti var Nils og Kjel Ove. De hadde en tur imellom øya å fikk litt av et kløftedykk og avsluttet med en tur nordover for å få litt vann over skallen.

På sikkerhetsstoppet oppdaget de at der var noe stort og nyskjerrig som svømte rundt å kikket på dem. Det viste seg å være en voksen sel som de fikk se på en ca 4 meters hold. Altså et alle tiders sikkerhetsstoppet av fantastiske dimensjoner med flott underholdning.

Lindemann og mister Einarson var på plass som et sikkert sommertein.
De tok turen mellom øya og rett vestover og hadde et flott dykk med kløfer og glatt skrått fjell. Litt feilnavigering førte dem opp litt feil men fikk en flott svømmetur mellom øya og virket fornøyde med det.

Rolleif var vist veldig klar for å komme i vannet så han hoppet uti med glidlåsen på vidt gap.
Han kom oppi båten igjen og ble holdt opp ned for drenering av drakt som aldri ble helt tom. Han fortsatte dykket sammen med Roger stor og Phillip å fikk sett selen på nært hold med fantastiske bevegelser mellom stiner og kløft.  Mens Rolleif avsluttet dykket tidlig så tok Roger og Phillip en rundtur å ende opp med å nesten gi hifive med selen som skremte vettet av dem.

Etter masse sel snakking og skryting av fantastisk dykk så ble det kaffe og smelta sjokolade før dreggene ble hevet og kursen satt hjemover. Kjell Ove var så i lykkerus at han tok ned flagget men la det på taket av en eller annen rar grunn. Bare flaks at det ikke fløy avsted når vi surfet forbi katland fyr.

Båtfører var Nils
Dykkeleder var Roger

Video Fra Dykket :
https://www.youtube.com/watch?v=KNeP1UxIWxc
https://www.youtube.com/watch?v=hpSl-a3V5o0
https://www.youtube.com/watch?v=w_EcLS4zd7U

2 kommentarer:

  1. Knall fine videoer, dere er gode!!!!!!!!!!!!!!
    Hilsen Jakob

    SvarSlett
  2. Er det ny glidlås på gang til årsfesten??

    SvarSlett