lørdag 29. juni 2013

Kjeholmen/Sævika


9 dykkere møtte opp og det var “mat” som stod på planen denne gangen. Vi hadde fått spørsmål fra en trivelig kjent kokk om en hyggelig sammenkomst på kvelden med sjømat på menyen så den tok vi på strak arm. Det var gaveutdeling på brygga før avgang og Jakob ble den heldige eier av en ny skure kost. Denne var tiltenkt bla annet å skure dekket på Frøya for eksempel men kom senere godt med til å vaske skjell med.!
Etter litt diskusjon om hvor vi skulle prøve først ble det bestemt av dykkeleder Jarl, eller var det Kurt, nei det var vel egentlig Jarl som var dykkeleder men Kurt som bestemte. Sånn var det . Det ble hvertfall bestemt Kjeholmen.

Kevin hadde tredd inn som nye båtfører under streng opplæring av Peder og satte kursen rundt odden på Langøy. Været var upåklagelig men likevel helt ut av det blå veltet en bølge inn og fylte hele baugen med vann, “uheldigvis” så satt Jakob og Nils Tore der å solte seg der og de fikk vel fylt mere enn støvlene med vann kan man si.

Wenke og Peder var først uti og kom opp igjen med litt av hvert av delikatesser fra havets bunn.
Vi bestemte oss for å starte ankervinsjene å få opp ankerne og gå til Sævika for å lete etter flere varianter av skjell. Av en eller annen grunn så var det ingen som satt i baugen på vei dit.
Etter fortøyning gikk Kevin og Nils Tore i vannet først og resten av gjengen fulgt etter på løpene bånd etter gjeldene regelverk selvfølgelig.

Posene ble fylt med Kuskjell, Hjerteskjell, Rødspetter, Krabber og Kråkeboller. På vei tilbake til kai fant Øyvind og Nils Tore ut at de ville uti en tur under nordsundbrua og stupte nærmest uti i kjent Baywatch stil med maske og snorkel. Der lå de i ti minutter å gnei seg opp etter et brokar som to kå.. delfiner.! Strømmen var sterk så de jobbet fort men resultatet ble en pose full av blå skjell og to pesende dykkere.
Resultatet etter en strevsom dag med trivelige folk og fine dykk ble en like så trivelig kveld med fantastisk tilberedt sjømat, vin og annet godt i gruva på gruveholmen. Her sammen med dykker gjengen, Jakob’s øverstkommanderende, Lise og Andreas Viestad med hans besettning.


Jarl/Kurt var dykkeleder og Kevin/Peder Skipsførere









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar