onsdag 30. april 2014

Skarvøytreffet 2014

Kun 4 turister var klare for årets Skarvøytreff 2 fra Kragerø  og 2 fra Danmark nesten Tyskland.
2 hadde melde avbud grunnet sykdom. Men godt oppmøte fra lokale froskemenn gjorde det til et vellykket treff :)   

Mye godt vær men med litt vind gjorde valg av dykkerplasser som vi ikke angrer på.

Fredag
Dykk 1. På fredags kveld endte vi på vest siden av Måkeholman.
Alle hadde et greit dykk men litt lite liv og dårlig sikt. Men turistene var fornøyd for nå var treffet i gang og Middag/kveldsmat var neste på programmet. Siri fikk øvd på navigering og imponerte stort da hun traff perfekt på tilbaketuren, må si at det var litt flaks. Hun imponerte også med gryteretten vi fikk servert på kvelden. Kurt og Christian kom også til kvelds for dykk neste dag og godt selskap.

Lørdag
Dykk 2. Etter en god natts søvn og en god frokost dukket Kjell Ove opp i egen båt og nå var vi 7 lokale dykkere + de 4 turistene. Kursen ble da satt mot Gullberget og vi dregget opp litt lengre vest en vanlig i ei lita bukt. Dykkerpar etter dykkerpar  kom opp av vannet med et stort smil rundt trynet da de hadde hatt en knallfin svømmetur med god sikt og noe mere dyreliv og flott natur. Christian, Siri og Nils var superheldige og fant en fantastisk unndervannskatedral med gjennomsvømninger helt inne i bukta. Se link til YouTube. http://m.youtube.com/watch?v=q9kiMD3XCEE  http://m.youtube.com/watch?v=sCT8uaZ3Qqcø

Dykk 3. Etter en tur til BB for luftfylling og påfyll av proviant gikk turen til Lindholmskjera.
Der fikk vi med oss enda en lokal dykker. Den nybakte faren Steinar var klar for første dykk som 2 barns far og det gjekk jo greit det å. Her er det masse fin natur og mange sprekker som kan svømmes i. Sikten var ok men en del ekle stygge å sviende maneter ble observert.

Etter dykket ble det grillings med noe godt i glasset og en hau av røverhistorier ble delt utover kvelden.

Søndag
Dykk 4. Noen reiste tidelig å ble ikke med på dagens dykk. Grunnen til det var danskene som ville rekke ferja og noen ville heller nyte sola mens den enda var der. Turen gikk til Store Korken og sjøen var blikkstille. Kragerø dykkerene svømte rundt hele Korken så de er vertfall i god form. Dykkerene hadde et kjempebra dykk og var godt fornøyd.

Båtførere: Nils og Peder
Dykkeledere: Peder og Cor

Deltagere Farsund U: Kjell Ove, Christian, Siri, Peder, Cor, Nils, Kurt, Steinar
Deltagere: Kragerø: Odd og Are

Deltagere Danmark: Steff og Tommy Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar