lørdag 25. september 2010

Markøy

Da var det igjen Lørdag, og klart for nok et fabelaktik dykk. Noe labert oppmøte på brygga, men hva gjør vel det når det er kremen som er der..........
Været var bra, og humøret på topp. Så da ble dagens dykkeutflukt Markøy utenfor Korshamn. Roger og Jakob var første par i vannet. Godt lastet opp med dobbelsett og stager bar det mot kløfta for et langt og innholdsrikt dykk. Men høye bølger og mye strøm gjennom kløfta, gjorde at de måtte benytte seg av fjellvettregel nr 8. De valgte en annen retning og fikk gjennomført dykket. De prøvde seg også på en ny vri når de skulle finne igjen båten. De valgte å komme opp på tre plasser. Disse punktene utgjorde en trekant, og båten lå midt i denne trekanten. Hva de ønsket å oppnå med dette fant vi aldri ut av, men de var uansett godt fornøyd med resultatet. Peder og Yngve var andre par i vannet. Vi fulgte noenlunde samme rute som første par, men valgte å komme opp på bare to plasser før vi gikk ombord i båten. Her kunne en ikke trekke noen paralelle linjer og slikt og finne en båt i senter og slike ting. Men alle kom trygt ombord i båten og alle var fornøyde med dagen.
På vei hjem var vi innom Selør for å vise Roger og Peder hvordan livet på Selør er. Jakob hadde et kjapt innlegg om de tre vrakene som befinner seg der før vi vendte baugen hjemmover mot trygge Farsund.




1 kommentar:

  1. Betryggende at nøyaktig navigering ivaretaes, triangulering, som Roger og Jakob anvendte, er samme prinsipp som både land og sjø ble målt opp før GPS tiden, disse karene kan sin Bowditch!

    SvarSlett