onsdag 6. april 2011

Steinsholmen v/Vikelen


Dagens klubbdykk ble lagt til østre Steinsholmen ved Vikelen. Syv dykkere hadde møtt opp på kaia for å prøve å få seg et uforglemmelig dykk. Som ved lørdagens dykk, var det også i dag noe tåke. Peder ønsket å dykke vest for Lindholmen. Undertegnede ønsket selvsagt å tilfredsstille Peders ønsker, da undertegnede før dykket fikk FUKhue som Peders snille kone hadde strikket.

Men selv ikke undertegnede kan styre værgudene, og da det var i overkant mye bølger ved Lindholmen, måtte vi finne en plass med litt smulere farvann. Valget falt da på Steinsholmene. Ingen hadde dykket der før, så spenningen var til å ta å føle på. Selv om dybden ikke kunen bli så mye mer en 20-30m, valgte Jakob å rigge seg for et dypt og langvarig dykk.

Da vi var så heldige å ha med to nye klubbdykkere, ble den eldre garde sent ut først. dette for å gi litt plass til ungdommen....

Da første par kom opp etter et par opp og nedturer, justering på ventiler osv, skulle det vise seg at sikten var meget dårlig. Fem spente dykkere håppet i vannet med håp om at dette ikke skulle stemme. Men atter en gang viste det seg at en kunne stole på Løvdal, og dykket ble ikke av det langvarige slaget.

Når vi var klar for avgang, hadde også tåke tettnet godt til. Selv om Løvdal prøvde etter beste evne å vifte den bort med armene på vei inn, skal vi prise oss lykkelig over at radar og kartplotter også virker.

Så nå håper vi at noen dager med vind skal blåse bort både tåke og alger, slik at vi om kort tid igjen skal kunne nyte synet av tareskogen i den vanligvis vakre skjærgården vår...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar