onsdag 9. november 2011

Forberodden sånn ca

Godt oppmøte i dag, 6 dykkere. Dykkemålet ble i dag avtalt før avreise, vi tok turen under Nordsundbro og innover i fjorden. Etter litt frem og tilbake mellom brygge og dregg, ble vi liggende på dregg, utrolig nok så har vi hatt samme dreggen på Frøya i tre strake klubbdykk, kan ha en sammenheng med at dreggkilleren fra Lyngdal desverre har glimret med sitt frævær de siste dykkene. Alle hadde fine nattdykk, enormt med liv, mye reker og småfisk. Øyvind fanget en torsk med hendene, Peder ble lettere forvirret av det som skjedde deretter, tror vi setter det på kontoen for spesielle fetisher. Rolleif og Kristian møtte på en akkar/blekksprut, og fant en eller annen form for lodd som var formet som en fisk, med tau bakpå og en klype, samt en antenne på toppen. Underfundige greier, må inspiseres nærmer ved en senere anledning. Cor holdt tett i dag, les alt om det i avisen i morgen :-) Rolleif derimot holdt ikke tett og har fått en draktlekk på en lite gunstig plass.

Roger hadde litt problemer med dreggen bak, han bandt fast, ba Peder "sving til babor, kjør rett fram, vri rattet mot høyre, og sving motsatt vei"  sånn ca... Blir sikkert rettet i kommentarene hvis loggfører husker feil. Det ble også tid til å legge skumle planer for årsfesten :-) Kjempedykk.

4 kommentarer:

  1. Tror det var denne vi så ...

    SvarSlett
  2. Prøver på nytt.
    http://www.uwphoto.no/shopexd.asp?id=7423

    SvarSlett
  3. Da var det også avklart. Det var altså ikke noe utenomjordisk vi kom over.

    Dorging/trolling med dyprigg.

    En fordel med dyprigg er att man kan kontrollere dypet man fisker på mye bedre og det kan vare vanskelig att få wobblern att gå dypere en 15-16m

    Med dyprigg kan man fiske effektivt ned til ca 30-35 meter lite beroende på strøm og hvor tunge lodd man fisker med.

    En dyprigg er en kort stang og snelle (festet til båt) med stålwire. I enden av stålwiren henger det et lodd. Ved loddet er det festet en utløser. På dypriggsnellen er det som regel en teller som indikerer dybden på loddet.

    SvarSlett
  4. Nå må dere lese kartet. <Det var i Sævik bukta dere var og dykket!

    SvarSlett